Bridle Trails Home

My clients purchased their home knowing they would remodel. Initially the home was fragmented, each room felt disconnected from the adjacent space. Our plan was to unify their home and provide a continuous flow throughout the home. The dramatic ceiling height in the entry and main living room is a bold feature. We chose a warm earth tone palette to create an enveloping feel. The custom ivory silk curtains flank the windows, a rustic chandelier and wall sconces provide soft lighting, and beautiful fabrics create layers of texture. The fireplace surround and stair banister were completely redesigned with traditional characteristics. We chose a natural grass cloth with metallic silver backing for the dining room and paired it with a chrome chandelier. We repurposed our client’s dining table, reupholstered the chairs and added a custom bench. The Master bathroom features a free standing soaking tub and chandelier as the focal point. We ran the shower the length of the room, and installed dual shower fixtures. We selected colors that have a classic and sophisticated fell for a relaxing retreat.